lördag 10 april 2010

tras(ig)?matta


Jag och min käre man har lämnat kommungränsen tillsammans med goda vänner, vi for till Gävle. Här bor vi mycket flott på clarion hotell. I denna stad har vi fyndat allt från kändisar till
trevliga klädaffärer, men mitt stooora fynd var denna fina trasmatta! 50 riksdaler på myrorna. Den är ganska stor och jag upptäckte ganska snart att trasmattor är tunga! Det är lite som att köpa "grisen i säcken", jag har som synes inte rullat ut den ännu, hoppas verkligen att det inte är ett stort hål i den, haha.

torsdag 8 april 2010

En varm familj

Ljus är inte alltid bara ljus, ja det är klart att det är mys också....men... nu är bliden tagen för några månader sen men den togs för att föreviga något en mor som jag tycker e sååå gulligt. Vi hade besök av bästa E och hennes familj, vår familj tycker mycket om deras sällskap... när dom åkt hem, vi tände ljusen, gick vår "mini" fram och pekade och sa det här är pappa J & mamma E till de två höga ljusen, sen berättade han alla deras barn A, A, E,T och han själv med dom små ljusen.

- dom är kvar, säger han och ler.

Han ville inte gärna att dom skulle åka...

Vi ses alldeles för lite, men i maj ska vi nog allt ner för att snosa på ett litet nytt underverk...

onsdag 7 april 2010

Välkommen hem, skänken!

Nu äntligen har denna fina skänk flyttat in till oss! Det hela började för några år sedan när min käre mor och hennes bubbe flyttade in i sin nuvarande kåk. Då stod den där i "hundkojan".
Kärlek uppstod vid första ögonkastet!

-Jaha vart ska du ha den dä´rå? Undrar maken.

Min vanliga farmanande mening: Först hittar man saker sen hittar man plats!, gick inte riktigt hem. Den är så väldigt stor.

Ett år har gått och fortfarande ingen skänk. Men då... under påskhelgen när vi var och hälsade på, hörde jag något som ropade och snyftade från "hundkojan"...

Jag lade huvudet på sne, tindrade med ögonen mot maken och försökte se sådär extra söt ut och utbrast: -ååh, den är så ensam och fin, frusit hela långa vintern, den borde få ett hem!
En stund senare är den lastad in i bilen.
Jehooo!!
Vi kommer hem, lastar ur, hej och hå vad tung den är. Glädje ändå. Men då hör jag:

- Jaha, vart ska du ha den dä´rå?

Snabbt som ögat säger jag att det finns 3 tänkbara platser men det får han gärna bestämma, han som har öga för det där. (men vissa hintar från mig)

Som tur var valde han den enda platsen den faktiskt i verkligheten får plats på...
Fin-hallen!
Den passar så fint och bra där... Glädje!

måndag 5 april 2010

Den lilla bokhyllan

En byrå fin i sig men ful i gammalt tjockt lager lack....dax för make over.

Ooo, Ooo, vad en gumma kan gno Ooo
"Mini" visar hur penseln ska dras...Tålamod!


Voila! (stavning?) Nu känns den mycket bättre i vårt vardagsrum. Jag är galen i prickigt, så jag testade att limma på prickigt presentpapper baktill, blev bra. Då vann jag lite tid på kuppen också. 218 strykningar i onödan, NEJ tack.