söndag 19 december 2010

Smälter gott i munnen!

Med något somrig bild vill jag ändå dela med mig av denna fantastiska lilla filur som visas på bilden. En helt makalöst god chokladskapelse. Håll i er här kommer receptet:
250 gr mörk choklad
3 dl grädde
0,5 dl sirap
25 gr smör
Koka upp grädde, smör och sirap i kastrull, låt det bubbla en liten stund ca 1-2min, ta bort kastrull från värmen och häll i hackad choklad. Rör tills chokladen smält och du har en blank och slät smet. Häll upp smeten i förslagsvis muffinsformar och förvara kallt i 5 timmar. Serveras med fördel tillsammans med grädde såklart!!

Det närmar sig...

Tänk att det redan är 4e advent...i skrivande stund 5 dagar kvar till dopparedan!
Snön faller tungt därute och det är så otroligt vackert.
Det känns så lyxigt att få ha en vit jul.
(inte kan väl allt smälta på bara några dagar va?!)
Jag har varit lite trög in i julstämningsfasen, men nu börjar det klia i fingrarna att börja slå in paket.
Å vi har så fint och mysigt inne.
Julgranen tar vi in redan på Lucia sen några år tillbaka och det ökar ju julstämningen, pepparkakshus är bakade och lite julgodis har vi också hunnit röra ihop.